• Değerli Arkadaşlar, Sitemizde "cevap anahtarı istemek" için konu açmak aynı konudan çok fazla açıldığı ve bir sonuç getirmediği için yasaklanmıştır. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. Saygılar.

Bu yaz tatilinde öğretmenlerin okuması gereken kitaplar

Mebingilizce

Müdür
Yönetici
Öğretmenler olarak uzun ve yorucu bir çalışma temposunun ardından uzuuun bir tatili hak ettik (kıskananlar çatlasın). Tabii ki çoğu öğretmenimiz bu tatili deniz plaj güneş üçlemesinde değerlendirecek mali olanaklara sahip olmayacak. Bunun yerine çoğumuz yaylaya çekilip sakin bir hayatın keyfini süreceğiz. İşte bu esnada vazgeçilmez üçlümüz, sessizlik kitap ve kahve olacak. İşte bu keyif için zümrelerimize bu yaz için tavsiye ettiğimiz kitapları yazalım. İlk üç kitap benden olsun:

1. Hızlı ve Yavaş Düşünme - Daniel Kahneman:
Bu kitap insanın karar alma mekanizmasını inceliyor. İnsanları manipüle etmenin ne kadar kolay olduğunu öğreneceksiniz. Tabii siz öğretmenler bunu iyi bir şekilde kullanmanın yolunu bulursunuz.
2. Homo Deus: Bu kitap daha önce sapiens kitabıyla en çok satan listesine giren nahariye ait. İnsanın ve dünyanın geçireceği evrimi anlatıyor, kısaca geleceği anlatıyor.
3. Kitleler Psikolojisi - Gustave Le Bon: Eğer hala okumadıysanız kaçırmamanız gerken bir kitap. Bireylerin ve kitlelerin hareket mekanizmalarını anlatıyor.

Bunlar benim naçizane tavsiyelerim. Eğer sizin de beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz kitaplar varsa lütfen paylaşalım.
 

Muallim

Zümre
Çok güzel bir düşünce. Benim yavsiyelerim eğer hala okunmamışsa
1. Prens - Machiavelli
2. Beyaz Zambaklar ülkesinde
3. Saatleri Ayarlama Enstitüsü
4. Duygusal Zeka - Daniel Goleman
 

Ümit

Zümre
Çok güzel bir düşünce. Benim yavsiyelerim eğer hala okunmamışsa
1. Prens - Machiavelli
2. Beyaz Zambaklar ülkesinde
3. Saatleri Ayarlama Enstitüsü
4. Duygusal Zeka - Daniel Goleman
Listenize Daniel Goleman'ın Sosyal Zeka kitabını eklemek isterim.
 

Gozanian

Zümre Başkanı
Yönetici
Cemil Meriç'in tüm kitapları...
 
Üst